Un român din Statele Unite a fost arestat pentru că a încercat să facă țuică în curtea casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român care locuiește în orașul Lawrenceville, situat în statul Georgia, a avut probleme serioase din cauza faptului că a încercat să facă țuică în curtea din spatele casei sale, scrie publicația „The Gwinnett Daily Post".

Problemele bărbatului au început în momentul în care vecinii săi au simțit un miros puternic de ars. Speriați că ceva a luat foc, au sunat la pompieri.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că în curtea lui Vasile Casna, în vârstă de 63 de ani, se află o distilerie improvizată. Imediat, au chemat polițiștii, care l-au arestat pe român, acesta fiind suspectat că produce alcool de contrabandă.

Prietenii românului au încercat să le explice autorităților că acesta voia să producă țuică strict pentru consumul propriu.

Aceștia le-au spus polițiștilor că țuica este o băutură tradițională românească, făcută, de obicei, din prune. Cum Vasile Casna nu avea suficiente prune, s-a gândit să folosească struguri.

„Nici nu cred că știe cum să face contrabanda", a declarat unul dintre prietenii românului. „Cu siguranță nu avea de gând să vândă băutura", a adăugat acesta.

În acest context, presa locală a vorbit despre o posibilă „neînțelegere culturală".

Vasile Casna a fost eliberat în schimbul unei cauțiuni în valoare de 5.400 de dolari. Prietenii săi au afirmat că acesta a venit legal în Statele Unite, în urmă cu mai bine de cinci ani, și că, în prezent, lucrează ca tâmplar.

Nu este primul caz de acest fel din zonă. În urmă cu doi ani, Constantin Ana, în vârstă de 66 de ani, a fost arestat din motive similare. Acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

În statul american Georgia, producerea de alcool fără autorizație este interzisă. Cei care nu respectă legea riscă o pedeapsă între un an și cinci ani de închisoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite