"SUA ar putea fi dictatură de tip poliţienesc"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teoria aparţine unui fost oficial al Administraţiei Reagan, republicanul Paul Craig Roberts George W. Bush dispune deja de bazele juridice care i-ar permite să declare stare de urgenţă

Teoria aparţine unui fost oficial al Administraţiei Reagan, republicanul Paul Craig Roberts

George W. Bush dispune deja de bazele juridice care i-ar permite să declare stare de urgenţă pe teritoriul Statelor Unite, iar de aici într-un an prima democraţie a lumii se va transforma într-un stat poliţienesc condus de un dictator. Acesta este scenariul-şoc vehiculat de către un politician republican.

Scenariul apocaliptic a fost făcut public de fostul subsecretar la Finanţe în Administraţia Reagan, republicanul Paul Craig Roberts.

Neobişnuitele declaraţii au fost provocate de faptul că preşedintele american a semnat, marţi, o ordonanţă mai specială. Aceasta autorizează pe ministrul finanţelor ca, în urma unor consultări cu şeful Pentagonului şi cu secretarul de stat, să reţină orice persoană şi să-i confişte toate bunurile deţinute în SUA, dacă respectiva persoană "prezintă o ameninţare la adresa stabilităţii Irakului".

Prin termenii prea vagi, documentul, care nu a fost supus dezbaterii Congresului, lasă, într-adevăr, mână liberă preşedintelui SUA şi cale deschisă abuzurilor."Poporul american nu înţelege pericolul care îl pândeşte", a avertizat Craig.

Fostul oficial este convins că Administraţia Bush pregăteşte în secret "ceva". "Membrii de seamă ai administraţiei şi eminenţi propagandişti republicani pun la cale un nou eveniment de proporţia celui de la 11 septembrie 2001 sau o serie de evenimente de acest tip", a mai afirmat el.

Craig este convins că tandemul Bush - Cheney urmăreşte să abată astfel atenţia americanilor de la eşecul din Irak şi să pregătească terenul pentru un război împotriva Iranului.

De aceea, actuala administraţie are nevoie disperată de evenimente dramatice, pentru a-i înspăimânta pe americani şi a forţa Congresul să accepte un stat militar şi poliţienesc, "în care Bush şi Cheney să tragă toate sforile", este de părere Craig. Care prevede că, în mai puţin de un an, "SUA ar putea fi o dictatură de tip poliţienesc, angrenată într-un război cu Iranul".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite