SUA au luat pulsul noului lider de la Kremlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul american de externe Condoleezza Rice şi ministrul apărării Robert Gates se află de ieri la Moscova pentru discuţii cu omologii lor ruşi. Principalul punct pe agendă a fost planul

Ministrul american de externe Condoleezza Rice şi ministrul apărării Robert Gates se află de ieri la Moscova pentru discuţii cu omologii lor ruşi. Principalul punct pe agendă a fost planul american privind instalarea unui scut antirachetă în Polonia şi Republica Cehă, plan căruia Rusia i se opune categoric.

Rice şi Gates au fost mai întâi primiţi de preşedintele Putin şi succesorul său nou ales Dmitri Medvedev. Înainte să sosească în capitala rusă, secretarul american al apărării a declarat că SUA vor garanta Rusiei că nu vor activa elementele scutului antirachetă până când nu se va demonstra că Iranul deţine rachete capabile să lovească Europa, scrie "The New York Times".

Gates a precizat că Washingtonul nu va acorda Rusiei dreptul de veto în privinţa proiectului său militar din estul Europei. "În acest moment nu m-aş entuziasma prea tare, la un moment dat va trebui ca şi ruşii să lase de la ei", a spus ministrul american al apărării.

Noul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat ieri că Moscova şi Washingtonul doresc să se înregistreze progrese în chestiunea scutului american antirachetă, care divizează cele două ţări, dar şi în domeniul Tratatului pentru reducerea armelor strategice (START), relatează AFP.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite