SUA: republicanii, oripilaţi de comentariile lui Obama despre Hugo Chavez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republicanii din SUA şi candidatul la norminalizarea acestora pentru a intra în cursa prezidenţială, Mitt Romney, îl critică pe actualul preşedinte, Barack Obama, pentru recentele sale comentarii privindu-l pe preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez.

Remarcile în cauză au fost făcute în cursul unui interviu recent cu un post de televiziune din Miami, în care Obama a spus că ceea ce a făcut Hugo Chavez în ultimii câţiva ani "nu a avut un impact grav asupra securităţii SUA".

Republicanii spun că Obama ar fi afirmat că Chavez "nu reprezintă o ameninţare gravă la adresa securităţii SUA" şi susţin că acest comentariu înseamnă că preşedintele nu e îngrijorat privind relaţia autocratului din Venezuela cu Iranul.

Romney a apărut la un talk-show pe postul de televiziune Fox News pentru a vorbi despre această problemă, criticându-l pe Obama din cauza "ideilor sale prost orientate". "E un comentariu şocant şi uluitor al preşedintelui. Este supărător să-l vedem subestimând ameninţarea reprezentată pentru interesele SUA de un regim care ne doreşte răul, în mod deschis", a spus Romney.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite