SUA: orice acţiune împotriva Iranului ar crea "şi mai multă instabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă a apreciat miercuri că orice acţiune împotriva Iranului ar crea "şi mai multă instabilitate" şi a menţionat securitatea americanilor din Afganistan şi Irak, înaintea unei întrevederi între preşedintele Barack Obama şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, relatează AFP.

"Orice acţiune militară în regiune ameninţă să producă şi mai multă instabilitate în regiunea" Orientului Mijlociu, a afirmat purtătorul de cuvânt al lui Obama, Jay Carney, în condiţiile în care Israelul a sugerat în ultimele săptămâni că ar putea ataca Iranul din cauza programului său nuclear controversat.

"Iranul este lângă Afganistan şi Irak. Noi avem personal civil la post în Irak, avem soldaţi şi civili în Afganistan", a remarcat Carney.

"Există tot felul de potenţiale consecinţe ale unor activităţi militare suplimentare în regiune şi în particular în Iran", a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că din câte ştie Washingtonul, Teheranul nu a început să construiască o armă nucleară.

"Continuăm să sporim presiunea asupra Teheranului. Şi cred că este important de notat că (...) putem vedea ce se întâmplă în programul său" nuclear, prin intermediul inspecţiilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a adăugat el.

"Avem timp şi marjă pentru a continua politica pe care am aplicat-o de când preşedintele a preluat funcţia", a subliniat Carney.

Preşedintele Obama se va întâlni luni cu Netanyahu la Casa Albă, într-un moment în care Israelul este supus la presiuni de SUA pentru a nu ataac Iranul fără un acord prealabil.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite