SUA: "Coreea de Nord ar trebui să-şi hrănească poporul, nu să se laude cu rachete"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord ar trebui 'sã-şi hrãneascã' poporul, în loc 'sã se laude' cu rachetele ei balistice, a reacţionat, marţi, diplomaţia americanã dupã ce Phenianul a anunţat cã dispune de rachete capabile sã loveascã Statele Unite, transmite AFP.

'Ei ar trebui sã-şi hrãneascã populaţia şi nu sã se laude cu capacitatea rachetelor lor', a declarat Victoria Nuland, purtãtor de cuvânt al Departamentului de Stat.

În timp ce Coreea de Nord este sub regimul sancţiunilor internaţionale pentru programul ei nuclear militar, Nuland a considerat cã anunţul Phenianului 'îi subminează eforturile de a discuta din nou cu comunitatea internaţionalã'.

Ea a reamintit cã, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, 'Coreea de Nord trebuie sã-şi suspende toate activitãţile legate de programul ei de rachete balistice'.

Coreea de Nord s-a lãudat marţi cã deţine rachete strategice capabile sã loveascã teritoriul Statelor Unite, anunţ fãcut dupã ce Washingtonul şi Seulul au încheiat duminicã un acord pentru a mãri raza de acţiune a rachetelor balistice sud-coreene.

Dna Nuland a refuzat sã spunã dacã Washingtonul ia acest anunţ în serios, mulţumindu-se doar să remarce cã Phenianul dã dovadã de 'lãudãroşenie în loc sã se preocupe de nevoile poporului sãu'.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite