Pentagonul ameninţă cu o acţiune judiciară în cazul cărţii despre moartea lui Osama bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentagonul avertizează că ar putea iniţia o acţiune judiciară împotriva fostului membru al trupelor speciale care a publicat o carte despre raidul care a vizat locuinţa lui Osama bin Laden, anunţă juristul Departamentului Apărării, Jeh Johnson, citat de AFP.

„Departamentul Apărării intenţionează să iniţieze acţiuni judiciare împotriva militarului şi împotriva tuturor celor care au acţionat împreună cu el", a precizat Johnson, notează Mediafax.

Cartea „No Easy Day" urmează să fie publicată la 4 septembrie. Autorul ei, care a semnat-o cu pseudonimul Mark Owen, este unul dintre membrii „Team 6", unitatea specială care a participat la operaţiunea de eliminare a lui Osama bin Laden, la 1 mai 2011.

Jeh Johnson reaminteşte că Mark Owen avea obligaţia de a nu divulga niciodată informaţii clasificate.

Autorul a povestit că Osama bin Laden a fost ucis imediat de trupele de comando, deşi Pentagonul susţine că fostul lider Al-Qaida a fost împuşcat abia în momentul în care a fugit pentru a lua ceva din camera sa, sugerând că acesta ar fi vrut să ia o armă.

„Angajamentul de a nu divulga informaţii secrete este valabil şi după ce un militar a părăsit serviciul activ", reaminteşte juristul Pentagonului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite