Hezbollah deţine mai multe rachete decât majoritatea guvernelor din lume- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre acuzaţiile la adresa Siriei, britanicii sunt sfătuiţi să evite Thailanda şi Germania a inaugurat primul său parc eolian. Printre alte subiecte, un diplomat indian a fost acuzat de spionaj, iar China cere serviciilor de comunicaţii să ofere informaţii despre clienţi.

SUA şi Israel acuză Siria că înarmează Hezbollah cu rachete

Miniştrii apărării din SUA şi Israel au acuzat Siria că înarmează gherilele libaneze Hezbollah cu rachete din ce în ce mai puternice, dar Israel a precizat că nu intenţionează să provoace un conflict, potrivit Washington Post. "Suntem acum în punctul în care Hezbollah are mai multe rachete decât majoritatea guvernelor din lume," a spus Robert Gates, ministrul american al apărării. "Nu intenţionăm să provocăm vreo coliziune majoră cu Liban sau Siria, dar urmărim îndeaproape aceste dezvoltări şi credem că nu contribuie la stabilitatea în regiune," a declarat şi ministrul israelian, Ehud Barak.

Britanicii, sfătuiţi să evite călătoriile în Thailanda

Ministerul britanic de Externe a lansat un avertisment către populaţie, să evite călătoriile în capitala thailandeză Bangkok, iar acum recomandarea a fost extinsă la întreaga ţară, în condiţiile în care "violenţele pot izbucni oricând". Apelul a fost lansat în urma unei serii de explozii în apropierea unei tabere de protestatari anti-guvernamentali din Bangkok, în urma cărora zeci de persoane au fost rănite.  "Situaţia este schimbătoare, motiv pentru care recomandăm cetăţenilor britanici din Thailanda sau celor care intenţionează să călătorească în această ţară, să ia în seamă sfaturile de călătorie de pe site-ul ambasadei", se arată într-un comunicat al Ministerului, citat de The Telegraph.

Germania a inaugurat primul său parc eolian în largul mării

Germania a deschis prima său parc eolian în largul Mării Nordului, inaugurând 12 turbine eoliene aproape la fel de înalte ca Monumentul Washington, potrivit MSNBC. Experţii susţin că proiectul, numit "Alpha Ventus", a fost pus în aplicare prea târziu pentru o ţară care a avut în plan aceaste idei în urmă cu aproape 10 ani, din cauza lipsei de interes pentru marile investiţii. Parcul de eoliene urmează să asigure necesarul de electricitate pentru cel puţin 50.000 de cămine şi să fie “teren de test” pentru proiecte precum impactul eolian asupra păsărilor şi speciilor marine.

Diplomat indian, acuzat de spionaj

Guvernul indian bănuieşte că unul dintre diplomaţii săi în Pakistan  a spionat în serviciul serviciilor secrete pakistaneze, potrivit CNN. "Deocamdată efectuăm cercetări, iar oficialul cooperează cu anchetatorii", a declarat putătorul de cuvând al Ministerului de Externe, fără a oferi însă alte detalii legate de natura informaţiile furate.

China cere serviciilor de comunicaţii să ofere informaţii despre clienţi

China este pregătită să promulge o lege prin care să le ceară companiilor de telecomunicaţii şi de internet să denunţe clienţii care discută secrete de stat, forţând potenţial operatorii să colaboreze cu amplul aparat de securitate al ţării, potrivit ABC News. În China, secretele de stat sunt atât de larg definite încât aproape toate informaţiile (hărţi, coordonate GPS şi chiar statistici economice), pot intra în această categorie, iar oficialii folosesc câteodată clasificarea ca un mod de a evita divulgarea informaţiilor.








În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite