SUA: George Bush îl sprijină pe Mitt Romney în alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte american George H.W. Bush a făcut apel joi la republicani să îl susţină pe Mitt Romney, favoritul în cursa pentru învestitura republicană la alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, relatează AFP.

"Îl cunoaştem pe Mitt de multă vreme şi este omul de care avem nevoie pentru nominalizare şi mai apoi pentru a câştiga preşedinţia", a declarat al 41-lea preşedinte al Statelor Unite (1989-1993) jurnaliştilor reuniţi în biroul său din Houston, Texas (sud).

"Cred că este timpul ca partidul să se unească în spatele guvernatorului Romney", a continuat el, cu soţia sa Barbara alături.

Săptămâna trecută, Jeb, fiul lui Bush şi fost guvernator de Florida (sud-est) i-a acordat de asemenea susţinerea lui Mitt Romney, care se află în fruntea cursei pentru alegerea unui candidat republican care să îl înfrunte pe preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama.

"Susţinerea dumneavoastră înseamnă mult pentru mine, din punct de vedere personal, familial, dar şi la nivel naţional", a spus Romney după ce a primit susţinerea lui Bush.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite