Majoritatea judecătorilor Curţii Supreme a SUA, descendenţii unor imigranţi, inclusiv din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea judecătorilor de la Curtea Supremă a SUA, instanță care dezbate în prezent legea controversată privind imigraţia din statul Arizona, sunt descendenţii unor persoane care au venit în Statele Unite în căutarea unei vieţi mai bune. Printre aceștia se numără un judecător ai cărui străbunici proveneau din România.

La fel ca şi concetăţenii lor, majoritatea celor nouă judecători de la Curtea Supremă sunt descendenţii unor persoane care au venit în Statele Unite în căutarea unei vieţi mai bune, notează Mediafax.

Excepţia notabilă este Clarence Thomas, a cărui străbunică a fost sclavă.

Strămoşii imigranţi ai actualilor judecători au venit din Cehoslovacia, Marea Britanie, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, România şi Rusia, relatează „Chicago Tribune", citând Reuters.

Originile lor nu oferă însă indicii despre opiniile pe care le au în legătură cu imigraţia ilegală.

Judecătorul Stephen Breyer, care a fost numit în 1994, este căsătorit cu o membră a aristocraţiei britanice, Joanna Hare, iar bunicul său din partea tatălui s-a născut în Ohio, din imigranţi români care au venit în Statele Unite la sfârşitul anilor 1800.

Bunica din partea tatălui s-a născut în California din imigranţi sosiţi în secolul al XIX-lea din Germania.

Judecătorul, care este evreu, a crescut în San Francisco, unde tatăl său a lucrat ca avocat pentru sistemul public de învăţământ, iar mama sa era activist politic democrat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite