Peste 32.000 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu în statul american Colorado

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu care devastează de sâmbătă o regiune de lângă Colorado Springs (în vestul Statelor Unite) s-a intensificat marţi, autoritățile fiind nevoite să evacueze peste 32.000 de persoane, transmite AFP.

„Până (marţi) după-amiaza, am avut de-a face cu un incendiu de pădure, dar acum acesta a ajuns în zonele din nord-vestul oraşului. Nimeni nu s-a aşteptat la ceea ce se întâmplă", a declarat Steve Bach, primarul oraşului Colorado Springs.

Colorado Springs, al doilea oraş ca importanță din statul Colorado, este situat la aproximativ 100 de kilometri sud de Denver.

Incendiul, numit „Waldo Canyon Fire", a izbucnit sâmbătă şi a distrus deja aproximativ 2.500 de hectare de vegetaţie. Potrivit pompierilor, incendiul este controlat doar în proporţie de 5%. Autorităţile nu pot încă să aprecieze care este numărul clădirilor distruse, dar şi-au exprimat temerea că acesta va fi mare, notează Mediafax.

Guvernatorul statului Colorado, John Hickenlooper, a survolat marţi seara zona devastată, pentru a îşi face o imagine despre pagube. „Distrugerile sunt enorme", a declarat el pentru postul KCNC-TV.

Pompierii din Colorado se luptă să stingă și alte incendii, printre care cel numit „High Park Fire", izbucnit lângă Fort Collins (la aproximativ 100 de kilometri nord-vest de Denver), care a distrus deja aproape 35.000 de hectare de vegetaţie. Totuși, autoritățile spun că acest incendiu este controlat în proporţie de 65%.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite