Avocatul sergentului american acuzat că a ucis 17 civili afgani susţine că nu are acces la informaţiile din dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul sergentului american Robert Bales se plânge că nu are acces la informaţiile din dosarul clientului său, fapt ce-l împiedică să pregătească apărarea, relevă AFP, preluată de Mediafax.

Avocatul John Henry Browne a precizat într-un comunicat că echipa sa a fost împiedicată să întâlnească martori ai masacrului comis la 11 martie în sudul Afganistanului.

„Suntem în faţa unei cortine aproape totale puse de autorităţi peste informaţii, ceea ce are un efect dramatic asupra capacităţii noastre de a ancheta acuzaţiile aduse clientului nostru", a declarat avocatul.

Subofiţerul a fost acuzat săptămâna trecută de 17 omucideri şi de şase tentative de omucidere.

În urmă cu trei săptămâni, militarul, în vârstă de 38 de ani, a plecat în timpul nopții de la baza sa din districtul Panjwayi (provincia Kandahar) și a ucis, potrivit acuzării, 17 civili din două sate învecinate. De asemenea, militarul a rănit șase persoane. Ulterior, acesta s-a întors la bază şi s-a predat.

Browne a precizat că echipei sale i s-a refuzat accesul la spitalul din Kandahar, unde au fost îngrijiți răniții. În plus, avocatul susține că persoanele în cauză au părăsit între timp spitalul, iar apărătorii subofițerului  nu ştiu unde le-ar putea găsi.

Miercuri, avocatul sergentului american declara că va invoca în justiţie sindromul stresului posttraumatic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite