Armata SUA a postat pe Facebook noile ordine pentru ofiţerii din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USA Army is now online. Armata americană a anunţat ieri, 7 iulie, adoptarea de noi consemne tactice în Afganistan, pe site-ul de socializare onlne, Facebook. Comunicatul oficial de presă a fost publicat de-abia după câteva ore.  

Pentagonul foloseşte de mai multă vreme site-urile Facebook, YouTube sau Twitter, pentru ca informaţiile să ajungă la un număr cât mai mare de oameni.  De obicei, însă,  datele publicate pe internet apar în acelaşi timp cu comunicatele oficiale remise de Pentagon. Luni, 7 iulie, datele cu privire la noile consemne tactice  în Afganistan au fost postate mai întâi pe Facebook, neştiind dacă a fost o greşeală sau nu din partea  forţelor armate americane.

În datele publicate pe internet li se cerea soldaţilor să limiteze pe cât posibil bombardamentele aeriene din zonele rezidenţiale, cu scopul de a reduce pierderile civile.

"Trebuie să evităm capcana victoriilor tactice, cu preţul înfrângerilor strategice, care cauzează pierderi civililor sau pagube excesive, susceptibile de înstrăinarea populaţiei", a precizat generalul Stanley McChrystal în ordinul său.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite