Russell Crowe - star cu sânge maori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Gladiatorul" revine în atenţia publicului în postură de cowboy Pentru prima oară în acest an, un film îl aduce în prim-plan pe Russell Crowe. Şi, în pofida bugetului modest (14,1

"Gladiatorul" revine în atenţia publicului în postură de cowboy

Pentru prima oară în acest an, un film îl aduce în prim-plan pe Russell Crowe. Şi, în pofida bugetului modest (14,1 milioane de dolari americani), westernul "3 : 10 to Yuma" a ajuns repede în fruntea box-office-ului american. În afara distribuţiei de excepţie de care beneficiază, raritatea acestui gen cinematografic şi critica favorabilă sunt fără îndoială factori determinanţi pentru a-i atrage pe cinefili să vadă lungmetrajul.

Russell Crowe are strămoşi norvegieni şi prin venele sale curge, într-o proporţie mai mică, sânge maori. S-a născut la 7 aprilie 1964 într-o suburbie a Wellingtonului (capitala Noii Zeelande), numită Strathmore Park. Provenit dintr-o familie de artişti, Russell îşi urmează părinţii în Australia, pe când avea numai patru ani.

La vârste fragede, are şansa să fie cooptat pe platourile de filmare în seriale cum ar fi "Spyforce" şi "The Young Doctors". Fără a fi ceea ce se numeşte un "copil star", Russell ştia deja - la acea vreme - că întreaga sa viaţă se va desfăşura în faţa camerelor. La 14 ani se întoarce în Noua Zeelandă pentru a-şi completa studiile.

Scurtă carieră muzicală

Russell Crowe se întâlneşte cu un oarecare Dean Cochran, împreună cu care întemeiază o formaţie de muzică pe nume Roman Atrix. Muzica începe să-l atragă mai mult decât filmul. Totuşi, unul dintre primele sale cântece se intitula "I Want to Be Like Marlon Brando" (Vreau să fiu ca Marlon Brando). Discurile duetului Crowe - Cochran nu au avut un succes prea mare şi cariera sa muzicală s-a încheiat destul de repede.

Russell mai încearcă şi alte meserii, cum ar fi cea de animator într-un centru de distracţii. Continuă să viseze să devină actor. Obţine un rol într-o producţie locală a spectacolului "Grease" şi, în cele din urmă, în "The Rocky Horror Picture Show", joacă de mai bine de 400 de ori rolul unui personaj terifiant.

Obţine apoi roluri în câteva filme australiene, între care se numără "The Crossing Proof" şi "Romper Stomper". Este remarcat şi ales de Sharon Stone pentru a fi unul din partenerii ei în filmul "The Quick and the Dead" de Sam Raimi, alături de Gene Hackman şi Leonardo DiCaprio.

Dar adevărata sa lansare se produce în "L.A. Confidential" de Curtis Hanson (film apărut în 1997). În 2000, dă viaţă unor eroi pe măsura talentului său, personajul-cheie din "Revelations" şi generalul Maximus din "Gladiator". Pentru "Gladiator" obţine chiar şi un Oscar. Urmează succes după succes în "A Beautiful Mind" (2001), "Master and Commander: The Far Side of the World"(2003), "Cinderella Man" (2005), "A Good Yea" (2006).

Este patron al unei echipe de rugby

La 7 aprilie 2003, în ziua în care a împlinit 39 de ani, Crowe s-a căsătorit cu cântăreaţa şi actriţa australiană Danielle Spencer. Cei doi s-au întâlnit la turnarea filmului "The Crossing" (în 1990). Au deja doi fii: Charles "Charlie" Spencer Crowe (născut la 21 decembrie 2003) şi Tennyson Spencer Crowe (născut la 7 iulie 2006). În cea mai mare parte a anului, Crowe locuieşte în Australia.

Are o casă la Sydney şi o proprietate rurală în Nana Glen în apropiere de Coffs Harbour, New South Wales. Deocamdată, are o căsnicie-model pentru statutul său de star internaţional, ceea ce în multe alte cazuri înseamnă o viaţă agitată, divorţuri.

Crowe a cheltuit mulţi bani împreună cu omul de afaceri Peter Holmes pentru a cumpăra clubul de rugby South Sydney Rabbitohs. L-a costat trei milioane de dolari. Dar nu se plânge, pentru că este un mare susţinător al Ligii Australiene de rugby. Tot el a plătit 40.000 de dolari pentru achiziţionarea unui clopot de aramă, care a fost folosit la începerea meciului inaugural al Ligii de rugby din Australia, în 1908, pe care l-a înapoiat clubului.
În 2005, a reuşit să obţină prima sponsorizare din partea unui film pentru un astfel de club. Este vorba de o banii proveniţi din încasările filmului "Cinderella Man". Este prieten cu mulţi foşti jucători din club. Pe unul dintre ei, un fost înaintaş, pe nume Mark Carroll, îl foloseşte adesea ca bodyguard sau antrenor personal. A încurajat şi alţi actori să susţină clubul, între care se numără Tom Cruise şi Burt Reynolds.

Russell vrea o fetiţă!

Russell şi Danielle se gândesc să-şi lărgească familia. În ultima vreme şi-au petrecut timpul mai mult în compania celor doi băieţi la Coffs Harbour (pe coastele New South Wales - Australia). Cu ocazia unui interviu pentru promovarea noului său film, "3:10 to Yuma", Russell a mărturisit că vrea o fetiţă. "Trebuie s-o întrebaţi pe soţie. Suntem în negocieri", a glumit el. Cu toate că a câştigat milioane de dolari ca actor, starul este hotărât ca fiii lui "să rămână cu picioarele pe pământ", a declarat el reporterilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite