Ruşii sunt nevoiţi să-şi schimbe profesia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loviţi de crize economice succesive, după prăbuşirea Uniunii Sovietice,  ruşii au învăţat să se adapteze situaţiilor, schimbându-şi locul de muncă şi profesia.

După ce a studiat şase ani medicina şi a mai urmat încă un an de stagiu într-un spital din centrul Moscovei, Lila, în vârstă de 28 de ani, a preferat să lucreze într-un cabinet de cosmetică decât să fie medic neurolog. „Cum să trăiesc în Moscova cu un copil când câştigam 10.000 de ruble pe lună (aproximativ 250 de euro)? Este imposibil. Se amăgeşte cu gândul că va reveni la cariera medicală atunci când soţul său „va câştiga mai bine", s-a confestat ea publicaţiei „Aujourd'hui la Russie". Ca şi Lila, Olga, geolog de profesie, în vârstă de 50 de ani, a fost nevoită să se apuce de masaj la domiciliu. A făcut acest compromis cu viaţa pentru a câştiga mai mulţi bani pentru a supravieţui în capitală. Valeri a fost nevoit să-şi întrerupă studiile la medicină în 1991, pentru a lucra ca strungar într-o fabrică. Apoi s-a lansat în comerţul cu băuturi răcoritoare, când Pepsi Cola a venit în Novossibirsk. O perioadă s-a ocupat şi de creşterea vitelor, iar acum are o pensiune de succes în regiunea Kaluga.

CV-ul, prea puţin important

Numeroşi ruşi au fost nevoiţi să se reorienteze profesional după 2000. Un oficial al lanţului de hipermarketuri Aushan din Rusia confirmă acest fenomen. Mai mult, el spune că studiile unui potenţial candidat care să lucreze în cadrul companiei nu sunt relevante. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite