Ruşii rămân pe poziţii în privinţa scutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a comunicat, la New York, omologului său român, Teodor Baconschi, că poziţia Rusiei în privinţa scutului antirachetă rămâne neschimbată.

Informaţia a fost furnizată agenţiei de presă RIA Novosti de către o sursă din cadrul delegaţiei ruse la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. „Poziţia Rusiei în ceea ce priveşte apărarea antirachetă, în general, şi a amplasării unor elemente ale scutului antirachetă american în România, în special, rămâne neschimbată. Serghei Lavrov i-a spus clar acest lucru omologului său român în cadrul întâlnirii de la New York", a precizat sursa citată.

Cei doi oficiali s-au întâlnit săptămâna trecută cu ocazia celei de-a 66-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. După întâlnire, presa rusă anunţase că Lavrov şi Berlusconi nu au discutat despre scutul antirachetă din Europa. La rândul său, Baconschi declarase că Lavrov nu a comentat pe marginea acordului semnat la 13 septembrie între România şi SUA privind amplasarea unor elemente din cadrul scutului american antirachetă în România.

Rusia respinge asigurările repetate ale Statelor Unite privind caracterul strict defensiv al scutului din Europa.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Fogh Anders Rasmussen, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că speră ca la summitul NATO din 2012, care va avea loc la Chicago între 20 şi 21 mai, să se ajungă la un acord între Rusia şi NATO în privinţa cooperării în domeniul apărării antirachetă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite