Rusia vrea să dezvolte un bombardier supersonic cu rază lungă de acţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a repetat apelul său, luni, pentru ca Rusia să dezvolte o aeronavă hipersonică denumită generic PAK-DA, un bombardier cu rază lungă de acţiune, într-o declaraţie făcută la postul Rossya 24 Tv, preluat de RIA Novosti.

"Cred ca avem nevoie să dezvoltăm o tehnologie hipersonică și ne îndreptăm în această direcție a spus el pe Rossiya 24 TV.

"Vom folosi aceasta tehnologie atunci când vom dezvolta un nou bombardier cu rază lungă de acţiune. Este vitală pentru aviația militară rusă. "Întrebarea este dacă îi vom copia pe americanii care au patruzeci de ani de experiență în domeniu sau vom merge pe un traseu nou, o tehnologie ultramodernă de a crea o mașină în stare să străpungă apărări antiaeriene și să efectueze atacuri asupra oricărui agresor ", a spus el.

Comentariile cele mai recente ale lui Rogozin vin la doar cateva zile dupa ce un test al Americii, cu X-51 Waverider, vehicul hipersonic fără pilot de încercare nu a reușit şi aeronava a căzut în mare. Scopul testului a fost de a demonstra că Waverider ar putea ajunge la viteza de hipersonic cu ajutorul unor "statoreactoare cu combustie supersonică".

Anatoli Zhikharev, comandantul forţelor aeriene Ruseşti a declarat anterior că primul PAK-DA (un acronim pentru viitorul bombardier supersonic cu rază lungă de acţiune) ar trebui să intre în serviciu în jurul anului 2020. Rusia Tupolev se ocupă de proiectarea lui, instituţie care a proiectat cele mai multe bombardiere ce deservesc în prezent Rusi.

În iunie, președintele Vladimir Putin a ordonat dezvoltarea inițială a noului avion cu rază lungă de acțiune în domeniul aviației strategice. Vorbind în cadrul unei conferințe, Putin a declarat: "Trebuie să dezvoltăm activitatea pe noul PAK-DA ca aeronave bombardier cu rază lungă. Sarcina nu este ușoară din punct de vedere tehnico-științifice, dar avem nevoiede el şi vom începe munca ", a spus Putin.

Rogozin a spus inițial în iunie că este nevoie de PAK-DA pentru a înlocui forța aeriană a îmbătrânitului Tu-95MS și a bombardierelor Tu-160 supersonice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite