Rusia şi Statele Unite ar putea face schimb de spioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În schimbul unuia dintre cei zece presupuşi spioni ruşi implicaţi în scandalul din Statele Unite, Rusia l-ar putea returna pe Igor Sutiaghin, deţinut pentru spionaj în 2004. Informaţii nu au fost confirmate oficial.

Potrivit BBC News, anunţul a fost făcut de avocata lui Igor Sutiaghin. Aceasta a explicat că ştie acest lucru de la clientul său, care i-ar fi spus că este una din cele zece persoane care vor fi expulzate de Rusia, într-un posibil schimb. De altfel, magistratul susţine că Sutiaghin a fost mutat dintr-o închisoare situată în din nordul Rusiei înapoi la Moscova.

Igor Sutiaghin este specialist în domeniul armelor nucleare şi execută o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru că ar fi furnizat informaţii unei firme britanice. Oficialii ruşi spun că în spatele acelei firme era de fapt CIA.

Reamintim că luna trecută 10 persoane au fost arestate în Statele Unite, cu acuzaţia de spionaj pentru Guvernul rus. Al 11-lea presupus a fi membru al aceleiaşi reţele a fost arestat ulterior în Cipru.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite