Rusia şi SUA au semnat noi acorduri de cooperare la Vladivostok

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov şi secretarul de stat american Hillary Clinton, au semnat un memorandum de înțelegere privind cooperarea în regiune Antarctica, o declarație comună de a consolida cooperarea bilaterală interregională, precum și un acord de cooperare în Strâmtoarea Bering, anunţă RIA Novosti.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, s-au întâlnit astăzi, oraşul Vladivostok, unde înaltul demnitar american reprezintă SUA la summit-ul Asia-Pacific de Cooperare Economică (APEC).

Cei doi oficiali au avut o întîlnire separată pentru a discuta relaţiile dintre cele două ţări, în afara subiectelor aflate pe agenda APEC.

La începutul discuțiilor, Lavrov și Clinton au semnat un memorandum de înțelegere privind cooperarea în regiune Antarctica, o declarație comună de a consolida cooperarea bilaterală interregională, precum și un acord de cooperare în Strâmtoarea Bering.

Lavrov a apreciat memorandumul Antarctica, declarând că aceasta înseamnă că cele două țări sunt "hotărâte să coopereze în beneficiul reciproc asupra întregii game de probleme din Antarctica."

Clinton a remarcat rezultatele constructive ale relaţiilor comune Rusia-SUA, eforturile întreprinse în ultimii ani, inclusiv în cadrul noului tratat START, remarcând creşterea comerțului şi investițiilor odată cu admiterea Rusiei la Organizația Mondială a Comerțului.

De asemenea, oficalul american a acordat o atenție deosebită unui acord de facilitare a vizelor pentru călătoriile de afaceri și turism, care va intra în vigoare duminică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite