Rusia se teme de situaţia din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia este se teme de situaţia periculoasă din Siria, a declarat, ieri, ministrul rus al Afacerilor Externe, citat de AFP.

"Moscova este foarte preocupată de evoluţiile periculoase ale situaţiei, continuarea violenţelor şi a provocărilor ce vizează creşterea dimensiunii şi cruzimii conflictului civil" în Siria, a declarat ministrul.

"Suferinţele populaţiei civile siriene nu încetează să crească" iar viaţa la Alep, un oraş strategic aflat la 355 de kilometri nord de Damasc şi cuprins de lupte violente, este "parţial paralizată", a continuat el.

Ministrul crede că e foarte important ca Siria să facă totul pentru a pune capăt vărsării de sânge şi uciderii persoanelor nevinovate.

Lupte violente se desfăşoară de la sfârşitul lui iulie la Alep, al doilea oraş al ţării şi o miză crucială a conflictului care opune forţele regimului Bashar al-Assad şi cele ale rebelilor.

Peste 20.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului în martie 2011, conform Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

Moscova, care susţine o rezoluţie politică a conflictului, a avertizat deja săptămâna trecută cu privire la ameninţarea unei "tragedii" la Alep.
Rusia este de asemenea "preocupată" de informaţiile conform cărora rebelii sirieni primesc din străinătate armament greu, mai ales sisteme de apărare antirachetă, declară ministerul rus, temându-se că aceste arme sunt utilizate "împotriva unor ţinte civile".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite