Rusia nu mai vrea „chinezării“ pentru Armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Rusia, vicepremierul Dimitri Rogozin, responsabil pentru industria militară, a cerut Ministerului Apărării, să nu mai cumpere produse din China pentru dotarea Armatei.

Solicitarea ar putea avea legătură cu defecţiunile descoperite la cel mai mare vas militar din lume, care urma să fie livrat Indiei. Problemele puse pe seama folosirii unor materiale chinezeşti au dus la compromiterea livrării şi prejudicierea gravă a imaginii industriei miltiare ruseşti, potrivit radio România Actualităţi.

Din cauza calităţii proaste a cărămizilor termorezistente, importate din China, şapte din cele opt cazane ale instalaţiei energetice s-au defectat.

Reparaţiile vor dura câteva luni, iar predarea navei către partea indiană va fi amânată probabil pentru sfârşitul anului viitor

Într-un poster pe pagina sa personală de Facebook, Dimitri Rogozin a spune: Putem să ne facem totul singuri şi să mai terminăm o dată cu marfa chinezească.

Cuvintele sale confirmă informaţiile din presa rusă, potrivit cărora, Ministerul Dezvoltării Economice a pregătit un proiect de hotărâre ce intezice structurilor de forţă să folosească stofe, aţe şi produse de cauciuc, dar şi îmbrăcăminte, inclusiv uniforme, şi încălţăminte fabricate in afara Rusiei.

Motivul oficial este, susţinerea industriei uşoare ruseşti, aflată acum pe butuci, şi care ar primi, astfel, masive comenzi de stat.

O parte din experţii economici însă, se îndoiesc de eficienţa măsurii, considerând că ea va aduce, în primul rând la dispariţia concurenţei şi, deci, la creşterea preţurilor.

Pe de altă parte, nu este clar, dacă fraza lui Rogozin s-a referit şi la alte produse decât stofele pentru uniforme şi pielea pentru bocanci.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite