Rusia blochează o declaraţie a ONU privind masacrul de la Houla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a blocat, duminică, o declaraţie a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, care condamna masacrul survenit în oraşul sirian Houla, cerând o reuniune de urgenţă a Consiliului, informează AFP, citând surse diplomatice.

Marea Britanie şi Franţa au propus adoptarea imediată a unei declaraţii de condamnare a masacrului de la Houla, soldat cu decesul a peste 100 de persoane, între care 32 de copii.

Rusia a cerut ca, înainte de adoptarea declaraţiei, şeful misiunii de observatori a ONU în Siria, generalul Robert Mood, să se pronunţe pe marginea acestui subiect în faţa Consiliului de Securitate, au explicat sursele diplomatice.

Opoziţia siriană acuză forţele guvernamentale de masacrul de la Houla. La rândul său, puterea de la Damasc neagă orice responsabilitate în acest masacru, pe care îl atribuie teroriştilor, scrie Agerpres.

Şeful demisionar al Consiliului Naţional Sirian, Burhan Ghalioun, a îndemnat duminică poporul sirian la luptă, în cazul în care comunitatea internaţională nu va decide să intervină în Siria "în baza articolului VII al cartei ONU", care permite inclusiv utilizarea forţei.

"Chem poporul sirian să lupte pentru libertate şi demnitate contând pe propriile forţe, pe rebelii desfăşuraţi pe teritoriul ţării şi pe brigăzile Armatei Siriene Libere, în cazul în care comunitatea internaţională nu-şi va asuma responsabilităţile în conformitate cu articolul VII", a declarat Ghalioun, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Istanbul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite