Rusia şi-a modernizat o staţie radar din Siria pentru a ajuta Iranul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia şi-a modernizat o staţie radar din Siria pentru a putea avertiza din timp Iranul în privinţa unui atac israelian, potrivit blogului israelian Debkafile, citat de Washington Times în ediţia electronică de miercuri.

Instalaţia de supraveghere situată la sud de Damasc putea monitoriza traficul aerian în Israel până la Tel-Aviv, nordul Iordaniei şi vestul Irakulului. După modernizare, raza sa s-a extins la tot teritoriul Israelului şi Iordania, precum şi la zonele nordice ale Arabiei Saudite.

Potrivit acestor informaţii, Rusia a introdus tehnologie avansată la această instalaţie şi şi-a suplimentat personalul.

Rusia a adoptat o poziţie fermă împotriva oricărui atac militar împotriva Iranului sau a oricărei încercări de a forţa demisia preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Debkafile susţine că modernizarea instalaţiei de la Jabal Al Harrah este un răspuns la îngrijorările exprimate de Iran potrivit cărora resursele acesteia au fost împinse la limită prin furnizarea de informaţii regimului Assad, astfel că Teheranul nu mai poate conta pe o avertizare în timp real din partea acesteia privind un atac israelian.

Staţia de monitorizare i-a furnizat informaţii lui Assad privind mişcările opoziţiei siriene.

Rusia a extins şi capacităţile unei staţii radar siriene cu echipament rusesc din Munţii Sannine, în Liban, cu scopul de a-şi extinde raza de acţiune asupra Ciprului şi Greciei şi pentru a observa mişcările aeriene şi navale ale Israelului în estul Mediteranei.

Această extindere i-ar permite Rusiei să avertizeze Teheranul dacă avioanele americane s-ar îndrepta dinspre Mediterana spre Iran.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite