Rusia construieşte o insulă în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul pentru crearea acestui "paradis al bogătaşilor" va necesita fonduri în valoare de 6,3 miliarde de dolari. Administraţia regională din Krasnodar (sudul Rusiei) are de gând să

Proiectul pentru crearea acestui "paradis al bogătaşilor" va necesita fonduri în valoare de 6,3 miliarde de dolari.

Administraţia regională din Krasnodar (sudul Rusiei) are de gând să construiască o insulă artificială în Marea Neagră. Ambiţiosul proiect este elaborat de arhitectul danez Erick Van Egeraat şi va fi finanţat de compania Allied Business Consultants din Abu-Dhabi. "Insula Federaţiei" va fi amplasată în apropiere de coastele staţiunii subtropicale Soci.

Compania M-Industria, care se va ocupa de construcţia insulei, urmează să semneze un contract cu guvernul regional Krasnodar. Lucrările vor demara în trimestrul patru al anului în curs şi ar trebui să se încheie în 2013. În luna septembrie, anul trecut, arhitectul Erick Van Egeraat i-a prezentat personal preşedintelui Vladimir Putin proiectul "Insulei Federaţiei", numită astfel deoarece reconstituie în miniatură harta Federaţiei Ruse.

Datorită hotelurilor de lux şi localurilor de distracţii care se vor ridica aici, zona va deveni "un paradis al bogătaşilor". Insula va fi "un Monaco rusesc", ce îi va ademeni pe miliardarii autohtoni să-şi cheltuiască banii pe teritoriul propriei ţări, fără să mai viseze la destinaţii exotice.

Acest aspect i-a plăcut preşedintelui Putin. Insula nu va avea numai edificii de vacanţă, ci şi un complex rezidenţial compus din clădiri la standarde occidentale, cu birouri, centre culturale, centre de afaceri şi comerciale. Va fi un oraş cu şosele, parcuri, râuri artificiale care vor imita principalele ape ale Rusiei. Insula urmează să găzduiască participanţii la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, ce se vor desfăşura la Soci. Proiectul este estimat la 6,3 miliarde de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite