Rusia caută înlocuitor pentru Smirnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două luni înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia, presa moscovită se arată tot mai interesată de "subiectul" Transnistria. Astfel, cotidianul "Kommersant" susţine că Igor Smirnov

Cu două luni înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia, presa moscovită se arată tot mai interesată de "subiectul" Transnistria. Astfel, cotidianul "Kommersant" susţine că Igor Smirnov (foto), preşedintele autointitulatei Republici Transnistrene, ar fi decăzut din graţiile Kremlinului, care ia în calcul înlocuirea lui cu Evgheni Şevciuk, preşedintele pretinsului parlament de la Tiraspol.

Publicaţia rusă mai dezvăluie că o delegaţie oficială de la Moscova, condusă de Iuri Zubakov, secretarul adjunct al Consiliului Securităţii Rusiei, va sosi luna viitoare la Tiraspol, pentru a convinge regimul Smirnov să accepte o reconciliere cu autorităţile de la Chişinău. Această vizită este decisivă pentru soarta lui Smirnov, ale cărui acţiuni au deranjat în ultima vreme Moscova.

Mai întâi, Rusia nu a uitat că ajutoarele sale financiare, din 2006, au fost cheltuite pentru salariile funcţionarilor, serviciilor de securitate şi armatei. În plus, Transnistria are datorii neplătite de un miliard de dolari pentru gazele ruseşti, bani pe care autorităţile i-au strâns de la populaţie, dar nu i-au virat Rusiei. Ultima gafă o are în centru pe nora lui Smirnov, Marina Smirnova, care conduce Partidul Patriotic Transnistrean, dar şi Gazprombank de la Tiraspol. Ea le-ar fi cerut localnicilor cu paşapoarte ruse să voteze Rusia Dreaptă, şi nu partidul prezidenţial Rusia Unită, în alegerile parlamentare din 2 decembrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite