VIDEO Rusia: atac terorist la o hidrocentrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva indivizi au plasat cinci bombe în camera motoarelor, patru dintre ele explodând, iar a cincea fiind neutralizată de genişti. Pentru prima dată în istoria Federaţiei Ruse, ieri a fost atacată de terorişti o hidrocentrală, în mica republică Kabardino-Balkaria, din Caucazul rus.

Cel puţin patru persoane, bănuite că ar face parte din grupările militante active în Caucaz, au pătruns, ieri dimineaţă, în incinta hidrocentralei Baksan, aflată în satul Islamei, din republica rusă Kabardino-Balkaria.

Mai citiţi şi:

Alerta cu bombă de la Ambasada Rusiei din Chişinău a fost falsă

Rebelii au împuşcat mortal doi gardieni, rănind alţi doi, le-au luat armele şi apoi au pătruns în sala motoarelor unde au plasat  dispozitive explosive. Patru dintre acestea au explodat, iar al cincilea a fost neutralizat de genişti, scrie cotidianul „Kommersant".

„După ce au împuşcat doi ofiţeri din forţele de securitate şi le-au luat armele, criminalii au intrat în sala motoarelor, unde au bătut patru muncitori şi au amplasat dispozitive explozive , înainte de a fugi", au anunţat autorităţile ruse, citate de Ria Novosti.

„La 5.20 (4.20 ora României) şi 6.00 (5.00 ora României), bombele artizanale au explodat şi au avariat trei generatoare şi câteva echipamente tehnice. Camera motoarelor a luat foc. La 6.15 (5.15 ora României), activitatea la centrală a fost suspendată", au precizat oficiali ai Parchetului din Moscova.

Localnicii nu sunt în pericol

Serviciile de intervenţie ruse au precizat că incendiile izbucnite la primul şi al doilea etaj al hidrocentralei au fost stinse destul de repede.

Alimentarea cu energie în regiune nu a fost întreruptă în urma exploziilor. Totuşi, din cauza faptului că două turbine au suferit pagube, centrala a fost oprită. Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă a anunţat că nu există nici un pericol la adresa populaţiei din regiune.

Pista teroristă, privilegiată

Atacul a fost comis de un grup de până la patru persoane, care au fost deja identificate, se arată într-un comunicat al Comisiei Naţionale Antiterorism, citat de Ria Novosti. Surse din cadrul poliţiei locale au declarat că atacul de la hidrocentrala Baksan face parte dintr-o operaţiune teroristă mai amplă.

„Nu putem exclude posibilitatea de a avea de-a face cu un atac terorist planificat cu atenţie. Este posibil ca atacul asupra hidrocentralei să fi fost comis de aceiaşi militanţi care au deschis focul şi asupra clădirii poliţiei locale cu două ore înainte", au precizat sursele citate.

La ora 3.15, un sediu al poliţiei din oraşul Baksan a fost atacat cu lansatoare de grenade, însă atacul nu s-a soldat cu victime". 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite