Rusia: Masacrul de la Houla este rezultatul asistenţei logistice oferite insurgenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Masacrul de la Houla este rezultatul asistenţei financiare şi livrărilor de armament pentru insurgenţii sirieni, consideră Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

„Tragedia de la Houla demonstrează unde duc asistenţa financiară, armamentul şi recrutarea mercenarilor", apreciază diplomaţia rusă, „regretând că unii actori-cheie de pe scena internaţională nu sunt pregătiţi să acţioneze după o logică paşnică".

Ţările occidentale şi ONU tind să atribuie masacrul de la Houla, soldat cu 108 morţi, regimului sirian, în timp ce Damascul susţine că în spatele violenţelor se află „grupuri teroriste".

Pe de altă parte, Consiliul Naţional Sirian (CNS), principala coaliţie a opoziţiei, a acuzat vineri Iranul de amestec în afacerile interne siriene, prin furnizarea către Damasc a unui ajutor militar, cerând o anchetă a Ligii Arabe şi ONU pe această temă, transmite Mediafax, preluând AFP.

„În pofida crimelor comise de către regimul sirian (...), regimul iranian pare hotărât să îi ofere întregul său sprijn militar, în domeniul securităţii şi politic", a afirmat CNS într-un comunicat.

Consiliul a acuzat Teheranul că furnizează Damascului instrumente electronice de supraveghere şi arme, în special explozivi pentru artileria grea şi pentru tancuri.

„Gardienii iranieni ai Revoluţiei au participat la operaţiuni vizând persecutarea opozanţilor regimului", continuă CNS, acuzând autorităţile iraniene că sunt „complice la o tentativă de lansare a unui război civil în Siria".

În opinia coaliţiei siriene de opoziţie, „Teheranul a oferit, de asemenea, miliarde de dolari (regimului sirian), prin intermediul unor bănci din Liban şi Irak, (fonduri) destinate împiedicării prăbuşirii economiei".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite