Pepsi investeşte un miliard de dolari în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma vânzărilor slabe înregistrate în ultima vreme în SUA, grupul Pepsi s-a reorientat către piaţa din  Rusia, unde anunţă investiţii masive, de un miliard de dolari, pentru următorii trei ani.

La ei nu e criză. Deşi vânzările din America sunt în continuă scădere, PepsiCo Inc a anunţat astăzi că va investi un miliard de dolari în următorii trei ani, în Rusia. Oficialii grupului american s-au declarat optimişti în privinţa acestei afaceri, opinând că "avem încredere în viitorul Rusiei şi ne dorim să rămânem un timp îndelungat pe această piaţă", se arată într-un comunicat remis de PepsiCo. Astfel, cele mai importante pieţe pentru Pepsi vor deveni Rusia, China şi India.

PepsiCo şi divizia sa de îmbuteliere, The PepsiBottling Group Inc, deschid pe 8 iulie cea de-a opta fabrică din Rusia, ce va costa 180 de milioane dolari, la o distanţă de 35 de ani de când Pepsi a deschis prima fabrică din Uniunea Sovietică (în 1974).

Pepsi şi-a ales strategic această dată, 8 iulie, pentru o mai bună campanie de publicitate. Atunci va avea loc şi summitul dintre preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus, Dmitri Medvedev, menit  să restabilească încrederea între cele două mari puteri nucleare, afectată în timpul ultimei administraţii americane.

În ultimii 10 ani, Pepsi a investit trei miliarde de dolari în Rusia, iar noua firmă care va fi deschisă peste două zile este cea mai mare dintre cele deţinute de Pepsi, cu o capacitate anuală de 2,1 miliarde de litri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite