Rusia a început o expediţie pentru a găsi dovezi de susţinere a pretenţiilor ţării pentru o creastă în Oceanul Arctic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spărgătorul de gheaţă rusesc Kapitan Darnitsin a plecat din portul Murmansk într-o expediţie, pentru a găsi dovezi în susţinerea pretenţiilor ţării la o creastă în Oceanul Arctic, anunţă Agenţia Federală Rusă pentru Mediul Marin şi al Transportului Fluvial.

Expediţia va explora limitele de mare latitudine de Mendeleev Ridge. În cazul în care cercetările vor stabili faptul că creasta este continuarea platoului continental al Rusiei, ţara va obţine dreptul de prioritate de dezvoltare a resurselor sale naturale.

Expediţia este de aşteptat să dureze aproximativ două luni. Dranitsin Kapitan se va angaja în cartografiere a fundului mării împreună cu alt spărgător, Dikson, care va colecta date seismice, desfăşura activităţi de cercetare geologică şi geofizică.

Rusia a trimis prima expediţie pentru o misiune similară în 2010. De mai mulţi ani, ruşii au folosit Akademik Fiodorov, o altă navăde cercetare. Acum este prima dată când Rusia foloseşte nave diesel-electric conduse de Ice-braking pentru aceste operaţiuni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite