Serghei Lavrov a criticat calendarul NATO de retragere din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a calificat, astăzi, drept „artificial" calendarul stabilit de NATO pentru retragerea trupelor internaţionale din Afganistan, notează AFP.

„Atât timp cât Afganistanul nu este în măsură să îşi asume singur securitatea, calendarul artificial de retragere este inadecvat şi nu ar trebui să rămână aşa cum este", a declarat Lavrov la încheierea reuniunii cu omologii săi din 28 de ţări membre NATO la Bruxelles.

NATO a prevăzut retragerea majorităţii celor 130.000 de soldaţi mobilizaţi în prezent în Afganistan până la sfârşitul anului 2014, pe măsură ce se va efectua transferul de securitate către forţele afgane în toate provinciile.

Rolul Alianţei după 2015 face obiectul unor discuţii cu puterea afgană şi ar trebui să figureze pe agenda summitului NATO prevăzut la Chicago la 20 şi 21 mai.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, a reacţionat la afirmaţiile lui Lavrov, declarând că acest „calendar nu este deloc artificial".

„Dimpotrivă, el a fost minuţios pregătit", a adăugat el. „De fapt, preşedintele Hamid Karzai a stabilit el însuşi foaia de parcurs ce organizează o tranziţie graduală până în 2014", a afirmat acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite