Sondaj: Popularitatea lui Vladimir Putin este în creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj realizat de Fundaţia pentru Opinie Publică din Rusia arată că popularitatea preşedintelui Vladimir Putin a ajuns la 55%, un nivel asemănător celui din 2010. Rezultatele anchetei sociologice au fost publicate în contextul în care, la Moscova, protestele la adresa regimului s-au înmulţit.

Sondajul, care a luat în calcul răspunsurile a 3.000 de persoane din 64 de regiuni ale Rusiei, arată că popularitatea lui Vladimir Putin a revenit la nivelul din a doua jumătate a anului 2010.

La începutul anului 2011, popularitatea actualului preşedinte a scăzut până la 43%, înregistrând o creştere de până la 54% în ajunul alegerilor prezidenţiale ce au fost organizate în luna martie a acestui an, relatează RIA Novosti.

Totodată, popularitatea partidului Rusia Unită al lui Putin a ajuns la 47%, în contextul în care în luna decembrie a anului trecut se afla la 30%.

Cu toate acestea, la Moscova continuă acţiunile de protest faţă de regimul de la Kremlin.

Sâmbătă dimineaţă, poliţia i-a dispersat pe opozanţii care-şi instalaseră o tabără în centrul capitalei Rusiei. 20 de persoane au fost arestate.

Opoziţia a anunţat că o manifestaţie de amploare va fi organizată la 12 iunie, de Ziua Rusiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite