Moscova va refuza ca navele sale trimise în Siria să fie inspectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a avertizat că nu va coopera în ceea ce privește aplicarea unei noi serii de sancţiuni din partea Uniunii Europene la adresa Siriei şi că nu va accepta nicio inspecţie a navelor sale, relatează AFP.

„Nu intenţionăm (să avem) nici cea mai mică participare la aplicarea deciziilor Uniunii Europene îndreptate împotriva Siriei", a declarat, într-un comunicat, Aleksandr Lukaşevici, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, notează Mediafax.

„Între altele, nu vom ţine cont de solicitări în acest sens şi nu ne vom da acordul în vederea verificării navelor care navighează sub pavilion rus şi nici faţă de recurgerea la alte măsuri restrictive", a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit acestui text postat pe site-ul ministerului.

Rusia a condamnat miercuri noile sancţiuni impuse luni Siriei de către Uniunea Europeană, pe care le-a calificat drept o „blocadă".

Aceste măsuri includ noi blocări de averi, dar şi obligaţia controlării navelor şi aeronavelor suspectate că ar transporta armament destinat regimului lui Bashar al-Assad.

„În fapt, măsurile adoptate de către Uniunea Europeană pot fi considerate o blocadă aeriană şi maritimă", a reacţionat Ministerul rus de Externe.

Parteneră de dată lungă a regimului sirian, căruia i-a livrat armament, Rusia a blocat săptămâna trecută, pentru a treia oară, o rezoluţie occidentală în cadrul Consiliului de Securitate al ONU care ameninţa Damascul cu sancţiuni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite