Rudy Giuliani vrea Israelul în NATO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Primarul Americii" şi-a mutat campania electorală la Londra, unde a propus transformarea Alianţei Nord-Atlantice într-un organism global Fostul primar newyorkez Rudolph Giuliani, unul

"Primarul Americii" şi-a mutat campania electorală la Londra, unde a propus transformarea Alianţei Nord-Atlantice într-un organism global

Fostul primar newyorkez Rudolph Giuliani, unul dintre candidaţii republicani la preşedinţia Statelor Unite, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să primească în rândurile sale Israelul, Australia, India, Japonia şi Singapore, ca parte a măsurilor de combatere a terorismului islamic.

Rudolph Giuliani, aflat în vizită la Londra, a evocat transformarea NATO într-un organism global. "Trebuie să deschidem uşile Alianţei faţă de orice stat care doreşte să adere şi îndeplineşte criteriile fundamentale ale bunei guvernări, capacităţii militare şi responsabilităţii globale, indiferent unde ar fi situat respectivul stat", a declarat Giuliani, în cadrul unui discurs susţinut în faţa unei audienţe formate din americani care trăiesc în Marea Britanie şi care au contribuit financiar la campania sa.

El a mai cerut şi extinderea forţelor militare americane, apreciind că acestea au fost reduse prea mult după încheierea Războiului Rece. Fostul primar al New York-ului a mai adăugat că a fost sunat marţi de premierul israelian, Ehud Olmert, pentru a discuta problema iraniană. Fără a oferi detalii despre convorbirea telefonică, Giuliani s-a pronunţat în favoarea unei acţiuni militare împotriva Iranului, pentru a-l împiedica să dezvolte arme nucleare.

Presa britanică a sugerat că, prin declaraţiile sale referitoare la aderarea statului israelian la NATO, candidatul republican a avut în vedere şi atragerea alegătorilor evrei din state puternice, precum New York şi Florida.

Pelerinaj republican în Albion

Mai activ ca niciodată, "primarul Americii" a făcut un adevărat tur de forţă, mutându-şi pentru câteva zile campania electorală în capitala britanică. După ce l-a vizitat pe fostul premier britanic Tony Blair, candidatul republican s-a întâlnit şi cu actualul locatar din Downing Street 10, Gordon Brown, cu Margaret Thatcher, precum şi cu nepoata lui Winston Churchill.

De altfel, el a călcat pe urmele altor doi aspiranţi republicani la preşedinţie, Fred Thompson şi Mitt Romney, care au avut întrevederi cu "Doamna de Fier", apreciată de americani pentru determinarea ei şi pentru relaţiile strânse pe care le-a avut cu liderii de la Casa Albă.

În perioada următoare, candidaţii democraţi Hillary Clinton şi Barack Obama îşi vor trimite partenerii de viaţă, Bill Clinton, respectiv, Michelle Obama, la Londra pentru a strânge fonduri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite