Românul „zburător“ a dispărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Epopeea românului de 20 de ani care a călătorit ascuns în trenul de aterizare al unui avion nu s-a încheiat.

Românul care a zburat agăţat de trenul de aterizare al unui avion a şocat o lume întreagă

Un român a supravieţuit unei curse Viena-Londra după ce a zburat ascuns în trenul de aterizare

Bărbatul este acum căutat de Scotland Yard, care doreşte să-i mai pună câteva întrebări, scrie cotidianul „Daily Mail". Bărbatul a fost reţinut de poliţie, după ce a căzut din compartimentul roţii din spate al avionului care a aterizat duminică seară pe Aeroportul Heathrow din Londra.

Zbor la -41 de grade

După ce a fost consultat de medici, care au stabilit că prezenta răni superficiale şi se afla în stare de hipotermie, din cauza temperaturilor de minus 41 de grade Celsius îndurate în timpul zborului, tânărul a fost apoi interogat de poliţie şi de autorităţile de la Oficiul pentru Migraţie.

Întrucât avea actele în regulă, la mai puţin de 24 de ore după aterizare a fost lăsat să plece, fiind cetăţean al Uniunii Europene. Potrivit „Daily Mail", Scotland Yard a încercat mai târziu să dea de el, pentru a-i mai pune o serie de întrebări. Poliţiştii au sunat inclusiv la Ambasada României de la Londra pentru a da de el.

Ambasada nu ştie nimic

„După ce i-au dat drumul au sunat la noi pentru a ne întreba dacă ştim ceva de el. Nu avem idee unde ar putea fi", a declarat un oficial al ambasadei, citat de „Daily Mail". Ministerul de Externe a confirmat pentru „Adevărul" că Ambasada României în Marea Britanie a fost informată de către autorităţile locale cu privire la incidentul în care a fost implicat un cetăţean român care a călătorit clandestin cu avionul.

Până în momentul de faţă, românul nu a solicitat asistenţă consulară. Publicaţia citată mai notează că este posibil ca românul să-şi caute de lucru la Stadionul Olimpic din Londra, unde sunt angajaţi mai mulţi muncitori români.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite