Românul arestat în cursul violenţelor din Roma va fi expulzat din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a decis expulzarea românului acuzat de implicare în violenţele de la Roma, informează Mediafax.

"Am semnat decretul de expulzare din raţiuni de siguranţă publică a lui Robert Scarlat, românul care domiciliază în provincia Varese de zece ani şi care a fost implicat în violenţele de sâmbăta trecută. Aşa cum prevede legea, am semnat decretul de expulzare", a declarat Maroni într-o conferinţă de presă.

Nu este clar dacă românul va fi expulzat imediat sau după ispăşirea eventualei pedepse pentru participarea la protestele violente de la Roma.

Doisprezece tineri au fost arestaţi după violenţele înregistrate la Roma, aceştia fiind acuzaţi de ultraj împotriva autorităţilor publice, rezistenţă la arestare şi participare la acţiuni anarhiste. Pentru aceste fapte, pedepsele prevăzute de Codul Penal italian sunt cuprinse între trei şi 15 ani de închisoare.

Arestat la marşul "indignaţilor"

Printre protestatarii arestaţi se numără şi un tânăr român, Robert Scarlat, în vârstă de 21 de ani. Românul pare să fie singurul străin arestat în urma marşului "indignaţilor" desfăşurat în capitala Italiei. Românul este încarcerat în penitenciarul Regina Coeli, situat în apropiere de Roma.

Avocatul românului arestat susţine că acesta este "nevinovat", fiind în trecere prin zonă şi apropiindu-se fără să ştie de zona unde aveau loc confruntările.

"Este nevinovat, s-a apropiat prea mult de linia unde aveau loc confruntări. Nu văd de ce a fost arestat", afirmă Francesco Ricciardi, avocatul românului Robert Scarlat.

"Adevăraţii anarhişti au ştiut să se apere şi au reuşit să fugă", susţine avocatul.

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a catalogat drept "terorism urban" violenţele produse la Roma, afirmând că autorii acestor acte, inclusiv românul arestat, sunt membri ai grupurilor "anarhiste".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite