România în Schengen, o „problemă“ în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perspectiva intrării României în spaţiul Schengen în 2011 pune pe jar autorităţile de la Roma care se declară “îngrijorate” şi se gândesc să elaboreze norme ad-hoc ce ar permite expulzarea rapidă din ţară a cetăţenilor UE “problematici”.

Vizaţi sunt în primul rând "nomazii" care nu lucrează şi nu au un domiciliu fix.  Noul anunţ al ministrului italian de Interne, Roberto Maroni (foto) survine pe fondul unei campanii naţionale de demolări a taberelor ilegale de nomazi.

Citeşte şi:
Mai e puţin până intrăm în Schengen! Ce ne aşteaptă?

Maroni vrea să schimbe regulile UE şi să expulzeze comunitarii

Ţiganii, subiect de ceartă ca la uşa cortului între Maroni şi Moratti

„În momentul de faţă avem nevoie de un semnal clar având în vedere perspectiva unor termene-limită importante, ca intrarea României în Spaţiul Schengen", a explicat Maroni, subliniind că "doar prin noi instrumente inovative s-ar putea aplica concret directiva Uniunii Europene din 2004 privind libera circulaţie în spaţiul european".

Pentru Maroni, problema principala este că „normele UE  prevăd că cetăţenii comunitari pot sta 90 de zile în alt stat, fără să menţioneze care sunt intrumentele de verificare ale acestei perioade". Noul proiect ar putea ajunge săptămâna viitoare pe masa parlamentarilor de la Roma şi dincolo de efectele inevitabile asupra "nomazilor", ar putea distrage atenţia opiniei publice de la criza fără precedent de pe scena politică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite