România va avea alţi ambasadori la Moscova şi UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu şi Adrian Cioroianu au ajuns la un acord şi în privinţa posturilor de la ambasadele noastre din Londra şi Washington, vacante de peste un an Ministrul român de externe a

Traian Băsescu şi Adrian Cioroianu au ajuns la un acord şi în privinţa posturilor de la ambasadele noastre din Londra şi Washington, vacante de peste un an

Ministrul român de externe a anunţat ieri, la sfârşitul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei, că a ajuns la un acord cu preşedintele Traian Băsescu, asupra noilor ambasadori care vor reprezenta România la Bruxelles, Londra, Moscova şi Washington.

Astfel, Ioan Donca, actualul ambasador al României la Moscova, va reveni la Bucureşti "nu pentru că nu a făcut treabă bună", ci pentru că este nevoie de "o schimbare de tonus într-o relaţie ce trebuie construită pe ideea pragmatismului", a spus Cioroianu.

De asemenea, actualul ambasador al României la UE, Lazăr Comănescu, îşi va încheia mandatul la începutul anului viitor. Cioroianu a refuzat însă să facă publice numele noilor ambasadori, pe motiv că "este o chestiune de ore sau de câteva zile până când ele vor fi comunicate de Administraţia Prezidenţială". El a adăugat însă că este vorba despre diplomaţi cunoscuţi.

Întrebat cui aparţin propunerile - ministerului sau preşedintelui-, Cioroianu a spus că "prin dialog s-a ajuns la o concluzie comună", iar acest acord "este dovada că pe calea dialogului se poate rezolva orice problemă.

Surse diplomatice, citate de NewsIn, susţin că Adrian Vieriţa va reprezenta România la Washington, Ion Jinga, actualul ambasador al României în Belgia, este propunerea pentru Londra, Constantin Mihail Grigorie, actualul ambasador din Turcia, va pleca la post la Moscova, iar Mihnea Motoc va schimba postul de la ONU cu cel de la UE.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite