Român propus la şefia misiunii ONU în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul nostru la Amman, Radu Onofrei, preferatul irakienilor pentru acest post Actualul ambasador al României în capitala Iordaniei a câştigat aprecierea oficialilor irakieni pe vremea

Ambasadorul nostru la Amman, Radu Onofrei, preferatul irakienilor pentru acest post

Actualul ambasador al României în capitala Iordaniei a câştigat aprecierea oficialilor irakieni pe vremea când a deţinut şefia misiunii diplomatice române la Bagdad.

Ministrul irakian de externe, Hoshyar Zebari, a cerut secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, să îl numească pe Radu Onofrei în fruntea misiunii Naţiunilor Unite din ţara sa. Potrivit Ministerului de Externe de la Bucureşti, Radu Onofrei, în prezent ambasadorul României la Amman, a deţinut, în perioada imediat următoare căderii regimului Saddam Hussein, funcţiile de reprezentant al "Autorităţii Provizorii a Coaliţiei" la Ministerul irakian de Externe, a fost reprezentantul României pentru reconstrucţia Irakului şi reprezentant al ţării noastre în "Consiliul pentru Cooperarea Internaţională" la Bagdad.

Printre candidaţii la această funcţie se mai numără fostul adjunct al misiunii ONU în Irak, suedezul Staffan de Mistura, francezul Jean Arnault, fost diplomat ONU care a coordonat misiuni ale Naţiunilor Unite în Afganistan, Guatemala şi Georgia, şi Ghassan Salame, fost ministru libanez al culturii şi consilier pe probleme irakiene al lui Kofi Annan, fostul secretar general al ONU.

În prezent, funcţia este deţinută de ambasadorul Ashraf Qazi din Pakistan, al cărui mandat va înceta în cursul acestui an.

Dacă va fi ales, Radu Onofrei îşi va desfăşura activitatea în noul sediu supersecurizat al misiunii ONU la Bagdad, care va costa peste 130 milioane de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite