Roma, oraşul cel mai înspăimântat din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor sondaje efectuate de Instituto di Ricerca Socio-Economica (Censis) în zece metropole din întreaga lume, 58% din populaţia Romei manifestă "nivelul cel mai înalt de nelinişte

Potrivit unor sondaje efectuate de Instituto di Ricerca Socio-Economica (Censis) în zece metropole din întreaga lume, 58% din populaţia Romei manifestă "nivelul cel mai înalt de nelinişte existenţială".

Celelalte oraşe în care s-au studiat spaimele cetăţenilor sunt: New York, Bombay, Londra, Paris, Cairo, San Paolo, Moscova, Tokyo şi Beijing. La întrebarea: "Care cuvânt defineşte cel mai bine raportul lor cu viaţa", 46% din locuitorii Romei au răspuns "nesiguranţa", iar 12%, "teama" (de a nu găsi loc de muncă, de a pierde locul de muncă, de calamităţi naturale).

În timp ce Roma (48% din locuitorii ei consideră globalizarea un risc) şi Moscova (42%) sunt oraşele cele mai neîncrezătoare, Bombay şi Cairo sunt cele mai puţin sceptice.

De altfel, globalizarea este considerată un potenţial pericol de mai mult de o treime din locuitorii metropolelor. Rezultatele studiului vor fi prezentate la World Social Summit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite