Robotul-luptător a ajuns în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele americane din Irak vor fi ajutate pe câmpul de luptă de o echipă formată din trei roboţi Talon Sword. Noii "soldăţei", dotaţi cu arme automate, sunt primii roboţi de luptă ce pot

Trupele americane din Irak vor fi ajutate pe câmpul de luptă de o echipă formată din trei roboţi Talon Sword. Noii "soldăţei", dotaţi cu arme automate, sunt primii roboţi de luptă ce pot fi ghidaţi de la distanţă.

Filiala americană a companiei britanice QinetiQ a anunţat că a trimis roboţii la Divizia a treia de infanterie, care acţionează la sud de Bagdad. Potrivit publicaţiei "Defence News", armata americană a comandat 80 de astfel de roboţi, dar controversele legate de preţul prea mare al războiului au dus la restrângerea fondurilor pentru acest proiect. Talon Sword este ghidat cu ajutorul unui laptop modificat şi al unui joystick.

În cazul în care există pericolul de a fi capturat de "inamic" sau se produce o defecţiune neaşteptată, funcţiile lui sunt blocate complet, printr-o simplă apăsare pe un buton special. Datorită mitralierelor M240 cu care sunt echipaţi, ei vor fi folosiţi mai ales în timpul raidurilor asupra unor zone sau clădiri în care se presupune că se ascund insurgenţi irakieni. Liderii armatei americane speră că prezenţa roboţilor pe front va duce la o scădere a numărului de victime în rândul soldaţilor.

Spre dezamăgirea celor care îşi închipuiau că Talon Sword va semăna cu Terminatorul întruchipat pe marele ecrane de actualul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, "robotul-luptător" aduce mai mult cu un tanc în miniatură.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite