Robot pentru strâns mâna alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost inventată o maşină care convinge electoratul să voteze. Candidat la alegerile municipale în localitatea Lodève (Herault, Franţa), Pierre Guiraud a inventat o maşină automată

A fost inventată o maşină care convinge electoratul să voteze.

Candidat la alegerile municipale în localitatea Lodève (Herault, Franţa), Pierre Guiraud a inventat o maşină automată pentru a strânge mâinile electorilor. Cu ajutorul acestui robot pe care vrea să-l instaleze pe stradă, Guiraud speră să obţină mai mult decât 13,7% din sufragiile concetăţenilor, procent care i-a revenit la alegerile din acelaşi oraş, în urmă cu 13 ani.

"În weekenduri, de exemplu, îmi instalez manechinul automatizat în pieţe şi, credeţi-mă, funcţionează perfect", a explicat pentru agenţia Reuters candidatul atipic, Pierre Guiraud, mare admirator al lui Coluche (actor şi umorist francez angajat politic - n.r.).

"Coluche glumea, dar în acelaşi timp contribuia la rezolvarea unor probleme. Vreau şi eu să mobilizez oraşul în vederea alegerilor", a mai spus Guiraud. În acest scop, candidatul a rugat un prieten sculptor să-i construiască un manechin în mărime naturală echipat cu un braţ automatizat, programat să strângă mâini. "Oamenii pot alege ce mişcare doresc să aibă mâna sa. Blândă sau puternică. După cum preferă fiecare. Dublura mea se adaptează, surâzând mereu, un fel de a spune că i-a înţeles", precizează candidatul.


Doi contracandidaţi


Candidatul independent Pierre Guiraud îşi instalează robotul-sosie pe stradă şi în apropierea acestuia plasează un panou pe care stă scris: "Pierre Guiraud - Municipale 2008: Maşină de strâns mâinile. În caz că lipsesc, vă ofer mâna sa". Acest candidat atipic a ţinut să mai spună presei că nu a avut nicio dificultate în găsirea celor 29 de colegi de pe lista cu care se va prezenta la alegeri.

De asemenea, Guiraud subliniază că împreună cu aceştia a elaborat un program concret şi realist. Cu ajutorul robotului şi al programului, el speră să-l învingă pe actualul primar Robert Lecou, din partea Uniunii pentru o Mişcare Populară, şi pe consiliera regională Marie-Christine Bousquet (din partea Partidului Socialist). Guiraud spune că, în weekendul trecut, oamenii au făcut coadă pentru a da mâna cu robotul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite