Rice, în vizită istorică la Tripoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, a efectuat ieri o vizită la Tripoli, pentru o întâlnire istorică cu fosta "oaie neagră" a SUA, liderul libian Muammar el-Ghaddafi. Fostul

Secretarul de stat american, Condoleezza Rice, a efectuat ieri o vizită la Tripoli, pentru o întâlnire istorică cu fosta "oaie neagră" a SUA, liderul libian Muammar el-Ghaddafi.

Fostul preşedinte american Ronald Reagan l-a numit pe Ghaddafi "câine turbat". Prin această vizită, prima în Libia a unui oficial american la acest nivel în ultimii 55 ani, SUA doreşte să marcheze unul dintre succesele diplomatice ale administraţiei Bush şi să arate Iranului şi Coreei de Nord ce beneficii ar putea avea prin renunţarea la programele nucleare.

"Libia este un exemplu care demonstrează că, dacă unele ţări au o altă opţiune decât altele, pot avea relaţii diferite cu SUA şi cu tot restul lumii şi noi ne respectăm promisiunile", a arătat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Sean McCormack.

Îngheţate în 1981 din cauza presupusei susţineri oferite de Libia terorismului, relaţiile între Washington şi Tripoli au fost reluate în 2004, după renunţarea de către Libia la armele de distrugere în masă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite