Revoluţie în Siria: Zeci de mii de oameni protestează împotriva regimului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siria este zguduită de proteste, zeci de mii de sirieni au manifestat vineri, în toată ţara. La o zi de la formarea unui nou Guvern desemnat să conducă reformele, oamenii continuă să iasă în stradă pentru a schimba regimul.  

La nord de Damasc, forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa aproximativ 2.000 de manifestanţi la Jobar, a declarat un militant pentru drepturile omului, citat de AFP. El a spus că violenţele împotriva manifestanţilor continuă.

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a cerut Siriei să înceteze reprimarea manifestaţiilor care contestă regimul şi să răspundă aspiraţiilor democratice ale ţării, informează AFP:

 "Le cerem autorităţilor siriene din nou să se abţină de la orice violenţă împotriva poporului lor", a declarat Hillary Clinton în faţa jurnaliştilor la Berlin, la încheierea unei reuniuni a NATO în capitala germană.

"Guvernul sirian nu a răspuns cerinţelor legitime ale poporului sirian. Este timpul ca Guvernul sirian să înceteze să îşi mai oprime cetăţenii şi să înceapă să răspundă aspiraţiilor lor", a subliniat Hillary Clinton.

De altfel, Washington-ul a acuzat încă de ieri Iranul că ajută regimul sirian să reprime manifestaţiile din Siria.

De o lună, din 15 martie, în Siria au loc loc amble proteste prin care se cere înlăturarea regimul preşedintelui Bashar al-Assad, aflat la putere din 2000. Pentru reprimarea manifestanţilor autorităţile au aplelat la violenţă. Peste 100 de persoane au fost ucise, susţin militanţii pentru drepturile omului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite