"Revoluţie etică" în politica SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul restricţionează drastic relaţiile congresmenilor cu grupurile de lobby Senatul american a aprobat un pachet de legi care instituie noi restricţii în privinţa relaţiilor dintre

Senatul restricţionează drastic relaţiile congresmenilor cu grupurile de lobby

Senatul american a aprobat un pachet de legi care instituie noi restricţii în privinţa relaţiilor dintre congresmeni şi grupurile de lobby. Noul pachet legislativ, aprobat cu majoritate covârşitoare, interzice cadourile, invitaţiile la restaurant şi deplasările ale căror costuri sunt achitate de lobby-şti.

Noile măsuri, generate în urma scandalurilor care au afectat imaginea Congresului, reprezintă practic o schimbare de ordin cultural a tradiţiilor împământenite în Congres, comentează "The New York Times".
Senatorii au dorit să impună o transparenţă sporită în privinţa criteriilor de selectare a proiectelor, în încercarea de a clarifica negocierile aflate la originea mai multor scandaluri care s-au încheiat cu condamnarea la închisoare a patru congresmeni.

Pachetul legislativ conţine de asemenea dispoziţii care îi obligă pe congresmeni să divulge numele persoanelor din grupurile de lobby, care strâng din contribuţii o sumă de 15.000 de dolari într-o perioadă de şase luni. Noile dispoziţii îi obligă de asemenea pe congresmeni şi pe candidaţii la Casa Albă să achite costul călătoriilor cu avionul la bordul unor curse charter şi să renunţe astfel la practica deplasărilor la bordul unor avioane private. Legea mai trebuie să fie legiferată de preşedintele George W. Bush pentru că fusese deja votată şi de Camera Reprezentanţilor.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite