VIDEO Revolte după model londonez în Hamburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un festival din oraşul german a degenerat în confruntări extrem de violente între grupuri de tineri şi poliţie. Protestatarii au dat foc pubelelor şi au atacat filiala unei bănci din Hamburg. La Berlin, au fost incendiate din nou mai multe vehicule. 

Violenţele au izbucnit în Hamburg chiar la sfârşitul festivalului organizat sâmbătă în oraşul-port, la care participau aproximativ 10.000 de oameni. Pentru că evenimentul, o tradiţie în zonă, se termină în fiecare an cu o bătaie de stradă între activiştii de stânga şi forţele de ordine, autorităţile au mobilizaţi peste 2.000 de poliţişti. Inutil. Protestatarii au început să arunce cu sticle, pietre şi cu artificii în agenţii de poliţie în jurul orei locale 22.30. Situaţia s-a înrăutăţit când un grup de tineri beţi a dat foc unui morman de gunoaie în mijlocul străzii.

Slogan pe zidurile din Hamburg: „Londra este peste tot“

„Londra este peste tot"

Forţele de ordine au intervenit imediat cu tunuri de apă, ca să potolească furia mulţimii. În urma incidentelor, patru maşini de poliţie au fost avariate, iar un alt vehicul a fost incendiat. Pe zidurile mai multor clădiri din oraş au fost scrise sloganurile „Londra este peste tot" şi „Toţi poliţiştii sunt nişte nenorociţi". Incidente s-au înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică şi la Berlin, unde au fost incendiate, aşa cum s-a întâmplat aproape în fiecare zi a săptămânii trecute, o maşină, un scuter şi mai multe echipamente aflate pe un şantier.

Locuitorii capitalei germane sunt extrem de nemulţumiţi de prestaţia poliţiei, care nu are suficiente resurse să-i găsească pe făptaşi. Potrivit „Der Spiegel", în timp ce 450 de funcţionari îi aleargă pe cetăţeni ca să-i amendeze pentru parcare neregulamentară, pentru prinderea „incendiatorilor" au fost mobilizaţi doar 100 de oameni.

Patrule civile

Este şi motivul pentru care tot mai mulţi locuitori din Berlin se gândesc să-şi cumpere arme ca să se apere singuri, dacă poliţia n-o poate face. În plus, relatează „Der Spiegel", numeroşi locuitori ai capitalei germane se gândesc la înfiinţarea unor patrule civile, care să le apere siguranţa. Voluntari ar putea umbla pe străzile Capitalei câte o oră pentru a-i intimida pe incendiatori. Modelul pentru aceste patrule civile e tot Marea Britanie, unde cetăţenii şi-au luat soarta în propriile mâini după ce poliţia s-a dovedit incapabilă să oprească actele de violenţă şi vandalism. 

image

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite