Revoltă în Albania. Sute de mii de oameni cer demisia Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri în faţa sediului Guvernului din Tirana au protestat în jur de o sută de mii de persoane. După ce vicepremierul şi-a dat demisia, albanezii îi cer şi Premierului Sali Berisha să renunţe la funcţia sa.

FOTOGALERIE: Albania, revoltă în imagini

UPDATE. Trei persoane au fost împuşcate mortal în urma confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine, a declarat şeful secţiei de urgenţe de la spitalul militar din capitala albaneză, Sami Koceku, citat de AFP.

"Sunt trei morţi şi 17 poliţişti şi militari răniţi, dintre care trei grav. Alţi 22 de civili sunt, de asemenea, răniţi", a declarat Koceku.

Cele trei victime erau deja moarte atunci când au fost aduse la urgenţe, a precizat el.

------------

Întâmplările din Tunisia, când Guvernul a fost dat jos în urma protestelor, ar putea să se repete şi în Albania. Un număr mare de manifestanţi, venit din toate oraşele albaneze, au luat cu asalt sediul Guvernului de la Tirana.

Un important dispozitiv de poliţie protejează accesul în sediul Guvernului albanez, protestatarii nu au de gând să se oprească. Forţele de ordine au tras cu focuri de arme, iar ceea ce se întâmplă în Capitala Albaniei în acest moment seamănă cu o adevărată Revoluţie.

Motivul? Vicepremierul albanez şi ministru al Economiei, Ilir Meta, şi-a prezentat demisia în urmă cu o săptămână, după difuzarea unei înregistrări video la televiziune, în care Meta, la acea vreme vicepremier şi ministru al Afacerilor Externe, a cerut ministrului Economiei din perioada respectivă, Dritan Prifti, să anuleze două licitaţii legate de contracte de exploatare a unei hidrocentrale, în favoarea unei alte companii.

Comisia Europeană a reacţionat la violenţele de la Tirana "Este regretabil că au murit oameni la o acţiune de protest"

Citiţi mai multe pe click.ro

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite