Revelion: cele mai ieftine petreceri, la discoteci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compatrioţii care muncesc în străinătate preferă să petreacă noaptea dintre ani în localuri cu specific românesc, unde sunt întâmpinaţi cu mâncăruri tradiţionale. Mulţi români din Spania şi Italia nu pot veni în ţară de Sărbători, astfel că aleg să petreacă Revelionul organizat în restaurante şi în discoteci. 

Află cât plătesc românii care vor petrece la restaurante spaniole

De cinci ani, mulţi români din oraşul Castellon îşi petrec Revelionul la restaurantul românesc „Les Forques". Anul acesta, preţul a scăzut de la 90 la 80 de euro pentru masa de Revelion, „pentru că, în ciuda crizei, vreau să existe cât mai mulţi oameni care să poată petrece ca acasă", spune patronul Dan Costea (39 de ani).

Meniul va fi tradiţional românesc, cu băutură la discreţie. Atmosfera va fi animată de formaţia „Tineret 2000", din Târgovişte. Nu vor lipsi artificiile de la miezul nopţii.

La Madrid, la restaurantul „Acasă", preţul ajunge la 120 de euro de persoană, iar cererea este foarte mare. Meniul este variat, la fel ca şi cel al restaurantului din Castellon.

Invitaţii vor fi delectaţi de formaţia „Etalon" din Paşcani. Cei care vor să sărbătorească sfârşitul anului într-o atmosferă mai restrânsă pot alege micul restaurant „Nuţi". „Nu vom avea formaţie, dar va fi muzică de toate genurile", a declarat proprietara localului, Nuţi Anghel (34 de ani). 

"Toba, caltaboşii, piftia, salamul de Sibiu, sarmalele şi micii sunt doar câteva dintre bunătăţile pe care le oferim la 31 decembrie", spune Radu Valentin (36 de ani), proprietarul Cramei „Dracula" din Barcelona. „Deşi loc nu prea este, cei care ne vizitează dansează printre mese", povesteşte Valentin. Tariful este de 60 de euro de persoană.

Fără concerte în discotecile româneşti

Dan Costea şi angajatele sale din Castellon pregătesc  mesele pentru Revelion  Foto: M. Florea

image

Discotecile româneşti din Madrid nu au program deosebit de Revelion. Discoteca „Picaro" îşi aşteaptă invitaţii după ora 1.00. „Intrarea va fi 10 euro, în preţul biletului intrând şi o băutură. Vor fi muzică dance, manele, R&B sau etno, dar nu va veni nicio formaţie", a precizat Alin Voica (24 de ani).

La Discoteca "Palatul Românesc", intrarea va fi gratuită. Acolo, clienţii sunt aşteptaţi după miezul nopţii. "Preţurile sunt normale, ca în tot restul anului. Cu 9 euro se pot cumpăra două cupe de whisky cu Coca-Cola", a spus Alex Păcurar (24 de ani).

Acasă, cu ţuică de prune şi vin de butuc

Mulţi români vor petrece Revelionul acasă, alături de familie şi prieteni, dar cu multe produse tradiţionale. „Nu vom ieşi la restaurant. Avem un copil mic, iar soţia lucrează a doua zi. Am invitat nişte prieteni pe la noi. Vom avea mâncare românească, ţuică de prună şi vin de butuc, trimise din ţară", a declarat Marius Gheorghe (33 de ani), din Villanueva del Pardillo.

Vişinată la Roma

La Roma, la Restaurantul „Transilvania" de pe Via Appia Nuova, meniul de Revelion costă 100 de euro de persoană. Petrecăreţilor le vor fi oferite vişinată şi şampanie, iar farfuriile vor fi pline cu şunculiţă ţărănească, tobă, caltaboş, ardei umpluţi cu brânzeturi, ceafă de porc împănată la cuptor şi ciorbă de burtă.

Pentru petrecerea din noaptea de Revelion au făcut rezervări aproximativ 130 de persoane care vor ocupa mai mult de jumătate din locurile restaurantului. În noaptea dintre ani, invitata petrecerii va fi Carmen de la Roma, care va oferi un program de muzică populară, de petrecere şi piese din repertoriul internaţional.

Luciana Luduşan, proprietara Discotecii „The Rebel" din  Pavona, oraş situat la aproximativ 15 kilometri de Roma, organizează Revelionul cu un meniu românesc din care nu lipsesc bucatele tradiţionale: drob, murături, sărmăluţe cu smântână, muşchi de porc şi tort. Totul va costa 70 de euro de persoană şi, potrivit Lucianei, deja 60 de persoane şi-au cumpărat bilete pentru petrecere. 

Petrecere ieftină

Radu Valentin îşi aşteaptă compatrioţii la Crama „Dracula“ din Barcelona Foto: Olivera Taban

No title

Românii din Brescia vor plăti, în medie. între 10 şi 40 de euro de persoană pentru petrecerea de Anul Nou. Astfel, cei care preferă o masă bogată au ales restaurantul cu specific indian „Taj Mahal" unde a fost inaugurată o sală pentru români.

Preţul meniului este de  40 de euro. Cei care îşi doresc un Revelion modern, au optat pentru Discoteca „Copacabana", cunoscută în oraş ca loc de distracţie al românilor. Pentru seara dintre ani petrecută la discotecă, un român va scoate din buzunar 10 euro pentru intrare şi 30 de euro dacă doreşte şi preparate tradiţionale.

Muzica live va lipsi din localurile tradiţionale româneşti din Brescia, deoarece patronii nu vor să deranjeze vecinii în noaptea de Anul Nou. „Nu putem aduce niciunul dintre cunoscuţii cântăreţi de manele sau muzică populară pentru că discoteca este la parterul unui bloc", a precizat italianca Denise Andreis, patroana Discotecii „Copacabana".

Au contribuit: M. Florea, Castellon; I. Tudorancescu, Barcelona şi C. Tudor, Roma

Tradiţii ale italienilor

În Italia, noaptea dintre ani trecea până acum câţiva ani aproape neobservată. Peninsularii se mulţumeau cu o cină bogată şi cu ciocnirea unui pahar de vin spumant la miezul nopţii.

Petrecerile până în zori erau lăsate pe seama celor care de regulă petrec nopţile în discoteci sau alte localuri. În ultima vreme însă, odată cu spectacolele pirotehnice organizate de aproape toate primăriile din Italia, petrecerile s-au mai lungit. Cu toate acestea, muzica dată tare după ora 2.00 nu este bine primită.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite