Retragerea trupelor americane din Afganistan îşi urmează cursul, asigură Pentagonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retragerea prevăzută din Afganistan a peste 30.000 de soldaţi americani înainte de finalul acestei luni este în curs şi va fi încheiată înaintea datei prevăzute iniţial, a anunţat Pentagonul, vineri, citat de France Presse.

Comandamentul militar a programat evacuarea acestor soldaţi până la sfârşitul lui septembrie, însă operaţiunea este mult mai avansată decât a fost prevăzut, a precizat Ministerul american al Apărării.

Cel mai mult, în Afganistan au fost 100.000 de soldaţi americani în acelaşi timp. În prezent numărul lor a scăzut la 77.000, iar această cifră va ajunge la 68.000 după ce soldaţii în curs de evacuare vor ajunge acasă.

Alţi circa 40.000 de soldaţi de alte naţionalităţi se mai află pe teritoriul ţării. NATO şi-a propus să îşi retragă esenţialul forţelor sale de luptă înainte de sfârşitul lui 2014, când se estimează că poliţiştii şi soldaţii afgani vor fi suficient de antrenaţi pentru a gestiona eficient securitatea ţării, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, comandantul suprem al trupelor americane şi NATO de pe teren, generalul John Allen, urmează să formuleze un raport destinat Casei Albe în care îşi va prezenta recomandările. Într-un interviu acordat revistei Foreign Policy în această săptămână, generalul Allen a afirmat că intenţionează să îşi transmită concluziile în noiembrie, după alegerile prezidenţiale americane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite