Republicanul Mitt Romney, învingător în Florida

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul la nominalizarea republicanilor pentru cursa prezidenţială din noiembrie, Mitt Romney, a câştigat alegerile primare din Florida.

„Competiţia nu ne va dezbina, ne va pregăti pentru a câştiga", a apreciat el, adresându-se susţinătorilor săi după anunţul victoriei. „Partidul nostru va fi unit şi va avea un bilet câştigător pentru America", apreciază republicanul.

După numărarea a 73% din buletinele de vot, Mitt Romney a obţinut 47% din voturi, Newt Gingrich 32%, Rick Santorum 13% şi Ron Paul 7%, conform CNN. Sondajele la nivel naţional îl arată pe Mitt Romney, un om de afaceri înstărit şi fost guvernator al statului Massachussetts, ca fiind învingător în faţa principalului său adversar, Newt Gingrich. Convenţia din august a Partidului Republican va desemna oficial candidatul conservator ce i se va opune preşedintelui Barack Obama în alegerile din noiembrie.

Florida, un stat-cheie, cu un electorat mixt, este al patrulea care îşi votează candidatul republican. Mitt Romney şi-a consacrat mare parte din mesajul său bilanţului dezastruos, în opinia sa, al preşedintelui democrat în exerciţiu, Barack Obama. Principalul său contracandidat, Newt Gingrich, a preferat însă un atac „combinat". „Mai rămân 46 de state. Donaţi azi şi ajutaţi-ne să învingem Obamneycare", a scris el pe Twitter. El a făcut referire la reforma asigurărilor de sănătate introdusă de Barack Obama şi inspirată într-o anumită măsură de cea aplicată de Mitt Romney acum câţiva ani, în Massa­chussetts.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite