VIDEO Reportaj BBC: O jurnalistă româncă se dă drept menajeră, ca să arate cum sunt trataţi românii în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reportaj BBC, realizat în colaborare cu o jurnalistă româncă, scoate la iveală felul în care sunt trataţi imigranţii români şi bulgari care lucrează în Marea Britanie. Cel mai adesea, forţa de muncă venită din Europa de Est este exploatată şi prost plătită.

Jurnalista româncă s-a dat drept menajeră şi s-a dus la agenţia de recrutare Calibre International. Firma i-a găsit un loc la hotelul St. Ermin's din Londra, unde tânăra a lucrat timp de două zile, în condiţii relativ dure.

Pentru munca prestată, jurnalista sub acoperire a primit exact 33 de lire sterline, de trei ori mai puţin decât venitul minim în Marea Britanie. Nemulţumită de remuneraţie, jurnalista a cerut explicaţii celor de la agenţia de recrutare, care i-au explicat că nu este plătită pentru orele de muncă, aşa cum susţine oficial firma, ci pentru numărul de camere curăţate.

VEZI AICI REPORTAJUL BBC!

Discuţia dintre tânără şi agentul de recrutare devine din ce în ce mai aprinsă, iar în momentul în care jurnalista cere o copie a contractului ei de angajare, agentul de recrutare îl rupe chiar în faţa ei.

"Îţi spun încă o dată. Voi, românii şi bulgarii, creaţi multe probleme, pentru că trebuie să vă înţelegeţi statutul în ţara asta", îi spune fetei agentul de recrutare.

Hotelul St. Ermin's a anunţat că nu mai lucrează cu agenţia de recrutare Calibre după ce a fost informat de posibilele nereguli privind unele practici de angajare, scrie BBC.

Autorităţile britanice au fost informate despre aceste nereguli şi au declarat că vor lua măsuri în această privinţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite